Trendy en tijdloos: zwarte keukens die indruk maken

Trendy en tijdloos: zwarte keukens die indruk maken

Door Redactie / 14-05-2024

Vandaag de dag is een zwarte keuken een van de meest trendy keuzes die je maar kunt maken. En dat is ook meer dan logisch - als het aan ons ligt. Want kies je voor een keuken in het zwart? Dan haal je niet alleen een erg trendy model, maar ook een erg tijdloos ontwerp. En dit betekent dus ook dat de zwarte keuken er over een lange tijd nog steeds even elegant en mooi uit blijft zien. Het is dus een erg goed idee om alle mogelijke ontwerpopties voor een zwarte keuken een keer op een rijtje te zetten.

Kies voor een zwarte keuken met een blad in een marmerlook: enorm luxe en verfijnd

Op het moment dat je een nieuwe keuken van Keuken Kampioen uit gaat zoeken, kom je er al erg snel achter dat er voor een zwart ontwerp erg veel mogelijk is. Denk daarbij aan de kleur en de stijl van het keukenblad. Hiermee kun je een bepaalde woonstijl net even wat meer benadrukken. Denk daarbij aan een blad in een marmer look voor een hotel-chique uitstraling of een blad van beton voor een industriële uitstraling. En ga je graag voor klassiek of modern? Kies in dat geval voor een strak blad in het wit.

Zorg ervoor dat de apparatuur perfect is verwerkt in het ontwerp van de zwarte keuken 

En weet je eenmaal goed hoe de basis van de zwarte keuken vorm moet gaan krijgen? In dat geval is het de hoogste tijd om ook eens na te denken over de accessoires. Denk daarbij aan wat voor soort apparatuur je graag in de zwarte keuken terug wilt laten komen. Misschien heb je altijd al gedroomd van een eigen wijnklimaatkast, je gaat graag voor een fornuis dat werkt op inductie of een prachtige stoomoven. Al dit soort apparaten kunnen perfect in de keuken worden ingebouwd. En dat zorgt weer voor dat ene gestroomlijnde plaatje waar je altijd al van hebt gedroomd.

Een zwarte keuken met kookeiland is de beste blikvanger voor je woning

Heb je het geluk dat je erg veel ruimte in huis vrij kunt maken voor het laten plaatsen van de zwarte keuken? In dat geval kun je altijd gaan voor een trendy zwarte keuken met een kookeiland. Dit zorgt ervoor dat de keuken meteen de flikbanger is van de hele ruimte en je tilt de sfeer van het interieur meten naar een hoger niveau.

Heb je al nagedacht over een kookgedeelte met ingebouwde afzuiging?

Maar er is nog een ander leuk technisch snufje dat je haarfijn terug kunt laten komen in de zwarte keuken. En daar hoef je lang niet altijd een grote ruimte voor te hebben. Een kookgedeelte met ingebouwde afzuiging is erg makkelijk te realiseren en het zorgt ook nog eens voor een enorm strak totaalplaatje. Niet zo gek dus dat meer en meer woningbezitters voor deze luxe optie gaan op het moment dat de keuken wordt ontworpen.

Ontdek de mogelijke opstellingen en ontwerpopties voor een zwarte keuken in een keukenwinkel

Waar je het beste een zwarte keuken kunt ontwerpen? Natuurlijk in een keukenwinkel. Je krijgt hier namelijk meteen een goed beeld van wat er wel en niet mogelijk is. Maar een ervaren verkoper denkt ook erg graag met je mee en gaat samen met jou op zoek naar de beste opstelling voor bij jou in huis. Dat scheelt jou dus ook meteen weer erg veel tijd en uitzoekwerk. Wie weet dat je op korte termijn al het ontwerp van je dromen uit hebt gestippeld. Laat het ontwerpen dus maar snel een keer beginnen.