Zo kies je een cadeautje voor een 8 jarige jongen!

Zo kies je een cadeautje voor een 8 jarige jongen!

Door Rubin / 30-05-2022

Wanneer jongens ouder worden is het steeds lastiger om een passend cadeau te vinden voor zijn verjaardag. Het is een leeftijd waarin ze nog kunnen spelen met auto’s, maar ook dingen voor oudere kinderen vinden ze leuk. Denk aan het spelen van games of moeilijke puzzels en bouwpakketten.

Het is wel slim om te kijken naar dingen die niet zoveel fantasie nodig hebben. Kinderen van 8 jaar zetten zich daar een beetje vanaf en beginnen dingen nuchterder te zien. Maar dit is geen reden om geen ruimte te bieden voor spel en fantasie.

Muziek

Het spelen van een instrument is super leuk en dit wordt op deze leeftijd ook steeds vaker opgepakt. Daarnaast is het erg leuk om samen muziek te luisteren en is het goed om als kind een eigen muzieksmaak te ontwikkelen.

Techniek

Er is superveel bouwspeelgoed te vinden waarbij er gebruik wordt gemaakt van techniek. Kinderen worden daarbij uitgedaagd om een stapje verder te gaan. Door het kind zelf gebruik te laten maken van het instructie boekje leert hij kennis te maken met zwaartekracht, planeten en nog veel meer.

Bouwen

Wanneer je het gevoel hebt dat het kind tot nu toe weinig interesse heeft in techniek kan je er ook voor kiezen om ander soort bouwspeelgoed te geven. Je kunt hierbij denken aan Lego Technic, K'nex of Knikkerbanen.

Actief

Een leuk idee voor in de zomer is een mini pooltafel. Hierbij kan hij dan buiten spelen met vrienden in de tuin. Zo leert hij op een vriendschappelijke manier winnen en verliezen en moet hij veel concentratie gebruiken met het spelen.

Puzzels

Als de herfst- en winter zijn aangekomen komt er gezellig een puzzel op tafel. Dit is leuk om met elkaar aan te werken, maar hij kan ook lekker puzzelen terwijl je aan het koken bent!

Spelletjes

Naast de herfst- en winter kun je de spellen net als de puzzels gezellig mee op vakantie nemen. Zo kun je 1 op 1 spelen met je 8 jarige en dit is een leuke vrijetijdsbesteding. Een klassiek spel is Monopoly die met het hele gezin gedaan kan worden. Zo leert hij een hoop over de steden en landen, maar ook hoe hij met geld moet handelen om zelf een stapje verder te komen.