Hoe kies je een kinderbed?

Hoe kies je een kinderbed?

Door Mark / 11-06-2022

Er komt ongetwijfeld een moment dat je kleine het babybedje gaat verruilen voor een echt kinderbed. Er is geen ideale leeftijd om deze overgang te maken; meestal is dit tussen de 1,5 en 3,5 jaar. Ben je in de markt voor een leuk kinderbed? Het kan lastig zijn om te kiezen tussen de verschillende types. We zetten hieronder de voordelen en nadelen per type voor je op een rij.

Er zijn vele opties wanneer het aankomt op kinderbedden. Kies je voor een standaard kinderbed, een kinderbed met lades, een halfhoog- of een hoogslaper? Elk type bed heeft zo zijn voordelen en nadelen wat het lastig kan maken om een bed te kiezen. Daarom helpen we je in deze blog op weg door elk soort kinderbed uit te lichten.

Het reguliere kinderbed

Met een regulier kinderbed, wat in feite een éénpersoonsbed is, ga je voor een traditionele, veilige keuze. Dit betekent echter niet dat het een saai bed hoeft te zijn! Er zijn vele prachtige éénpersoonsbedden beschikbaar in verschillende stijlen. Gaat je hart sneller kloppen van de Scandinavische stijl? Dan is bijvoorbeeld het Vipack bed Grenenhout wellicht wat voor jou. Overweeg ook het materiaal. Of een bed van hout, rotan of ijzer is heeft veel invloed op de uitstraling van het bed. Heb je weinig ruimte? Overweeg dan een kinderbed met opbergruimte zoals Leen Bakker Bed Natan of kies een bed waar opbergdozen onder geschoven kunnen worden.

Kinderledikant: een mooie tussenstap

Mocht je kind nog niet klaar zijn voor een ‘groot bed’ kan een kinderledikant de perfecte oplossing bieden als tussenstap. Kinderledikanten worden gekenmerkt doordat de lage wand dat het kind een gevoel van geborgenheid geeft. Ook beschermt dit het kind tegen uit bed vallen. Kinderledikanten zijn over het algemeen geschikt tot het kind 4 jaar oud is. Ook kinderledikanten kunnen met opslagruimte komen, zoals Lüttenhütt Functioneel Ledikant Lotte, wat ze geschikt maakt voor kamers met weinig ruimte.

Halfhoogslapers

De ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar een kinderbed dat veel opbergruime biedt. Halfhoogslapers zijn in feite opbergkasten met een bed op de bovenkant waardoor het een ideale oplossing is voor kleinere ruimtes, of simpelweg wanneer je je ruimte zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Dit praktische karakter doet echter geen afbreuk aan de uitstraling van de bedden; zo zijn er vele halfhoogslapers beschikbaar met een speels ontwerp zoals Hutbed Forest en Vipack Halfhoogslaper Bonny. Sommige types komen zelfs met een glijbaan!

Hoogslapers

Een hoogslaper is dé oplossing wanneer je graag met je creativiteit aan de gang gaat. De ruimte onder het bed biedt enorm veel mogelijkheden; wordt het een speelhoek? Of komt er een tekentafel? Hoogslapers zijn ook bij uitstek geschikt om zich aan te passen aan de veranderende interesses en behoeftes van je kind naarmate hij of zij ouder wordt. Vervang de speelhoek bijvoorbeeld op termijn met een bureau waar je kind huiswerk aan kan maken. Zo zullen jij en je kind lang plezier hebben van de hoogslaper.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met bedden te maken heeft? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod meubelen, woonaccessoires, keukenapparaten, tuinartikelen, speelgoed en meer online en veilig op Winkelen.nl.